In deze editie: Corona-update en de betekenis voor Sinterklaas en kerst op school, Nieuwe pauze-tijden, Nieuwbouw en een Sinterklaas quiz.

Honingpot 456 - 27/11/2020


Het Sinterklaasfeest op 4 december

We zijn heel blij dat Sinterklaas heeft toegezegd met één van zijn Pieten gewoon bij de kinderen van het Wespennest op bezoek te komen. Wel heeft de Goedheiligman van de RIVM instructies gekregen hoe zich te bewegen in de school . Van een intocht met veel toeschouwers, dans, muziek en een spannend verhaal zal dit jaar geen sprake zijn. Deze hele periode vinden er wel kleine geheimpjes en activiteiten plaats. Zo is er natuurlijk Pietengymnastiek, schrijft de Sint waarschijnlijk brieven naar de kinderen, hopen we op een klassencadeau.

Uw kind komt op vrijdag 4 december op dezelfde wijze de school in als anders. Wanneer de kinderen allemaal binnen zijn, start het feest en hopen wij dat Sinterklaas en Piet zich al in het gebouw bevinden. Daar gaan wij zeker achter komen. Natuurlijk is dat nog een groot geheim voor de kinderen!

Hoe verloopt de rest van de dag? Er wordt niet gestrooid met pepernoten. Sint en Piet hebben kleine voorverpakte zakjes strooigoed geregeld, voor ieder kind één. Alle groepen mogen op bezoek bij Sint en zijn Piet op het podium. Daar zullen ze een paar geweldige liedjes laten horen, die ze nu al weken aan het oefenen zijn met Lies.

Verder worden er gedurende de dag veel spelletjes gespeeld en leuke activiteiten gedaan. De bovenbouw zal de dag vullen met gedichten en surprises.

De schooltijden zijn aangepast op 4 december:

Onderbouw en middenbouw (groepen 1 tot en met 8) tot 12.00u

Bovenbouw gaat aan de slag met surprises en is tot 14.00u bezig. Het is fijn als zij een lunch mee naar school nemen.

Kerstviering

Voor Kerst gelden wat specifiekere regels. De grootste verandering zal het ontbreken van het kerstdiner en de ouderborrel zijn. De richtlijnen geven aan dat er geen eten/maaltijden bij kinderen thuis gemaakt mogen worden die dan de school in komen. Dit in combinatie met de geldende restrictie van geen ouders in school, moeten wij er niet aan denken dat wij 's avonds in het donker de kinderen zelfstandig de school in en uit moeten laten gaan. Vandaar helaas dit jaar geen kerstdiner. Maar in plaats daarvan een gezellig kerstontbijt op 17 december. De dresscode voor dit speciale kerstontbijt is kerst chic. De feestgroep heeft voor dit speciale ontbijt voor alle kinderen een kerstknabbelbox besteld!

In dit pakket zitten misschien dingen die uw kind niet mag hebben ivm een dieet of allergie. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de inhoud van de box en kunt u aangeven dat u uw kind iets anders meegeeft.

In de week naar de kerstviering op school zullen de kinderen voor elkaar 's ochtends zingen. Kinderen zingen voor Kinderen. Omdat u daar dit jaar niet bij mag zijn, zullen we dit optreden van de groepen filmen en posten op Parro. De rest van de ochtend van 17 december zal gevuld worden met het kerstverhaal, kerstactiviteiten en spelletjes. Vrijdagochtend is de laatste ochtend van het jaar 2020 voor ons met de kinderen. Zij zullen samen met de leerkracht nog nagenieten van Kerst, vooruitkijken op de Kerstvakantie en 'Kerst op school' weer opruimen. Als daarmee klaar zijn, wordt er in de midden- en bovenbouw een bioscoop georganiseerd. Kinderen kunnen zelf kiezen bij wie ze welke film willen kijken.

De dresscode is: Kies een foute kerst outfit

Pauzetijden tussen de middag

Sinds een paar weken hebben wij de groepen gehalveerd bij het buitenspelen tijdens de TSO.

De redenen hiervoor zijn:

De coronamaatregelen vragen ons om creatief te zijn en te zorgen voor zo min mogelijk contact momenten tussen medewerkers.
Door de pauzes te verdelen over twee tijden verdelen we lunchtijden van de medewerkers. Dit helpt ons om op veilige afstand van elkaar toch met een deel van het team te lunchen.
De kinderen hebben meer ruimte op het plein en komen tot een gezelliger spel.
We verdelen de pauze in 2 rondes:

12.00u -12.30u en 12.35u – 13.05u

Wanneer de ene helft van de groepen buiten speelt, luncht de andere helft in de eigen groep met de eigen medewerker.

wesp tijden

Deze afspraak geldt in principe tot 20 januari. Daarna evalueren we de afspraak met het team.

Sinterklaas quiz

Een leuke Sinterklaas quiz voor in het weekend:

Sinterklaas quiz.pdf

Nieuwbouw

We lopen nog steeds op schema. De verwachte oplevering is eind september, begin oktober 2021. Enkele foto's van het terrein: